faravahar

vader en zoon in Iran

vader en zoon op reis in Iran

Ik durf te zeggen dat Iran een veiliger land is dan Nederland.
John & Elijah, rondreis januari 2018

Allereerst hartelijk dank voor de flexibiliteit en de daadkracht.
Tijdens onze reis veranderde er buiten onze schuld om en dankzij ons een aantal dingen, waardoor het programma telkens adequaat werd aangepast.

Het reisonderdeel ‘bij de Nomaden’ was niet wat ik er van verwachtte. Ik had het anders in de folder gelezen. Ik zou dat aanpassen en er een driedaags avontuur van maken in een traditioneel dorp met traditioneel Bakthiari (het lokale volk).

Voor mijn zoon was het onderdeel ‘Izeh’ echter wel het hoogtepunt van de reis. Ik denk omdat de mensen daar het meest oorspronkelijk waren en het minst gewend aan touristen. Het een avontuur. We hebben daar bij het kampvuur ook vier Iraanse, jonge vrouwen ontmoet die daar weekend hielden, we hebben met hen gezongen.

Na de drie verblijven (Kasham prima, Izeh meer dan prima, Shiraz prima) viel het hotel in Esfahan in eerste instantie wat uit de toon. ( Het was namelijk niet traditioneel) Het was er echter prima en het hotel was ook zeer centraal gelegen.

Iran is een veilig land om in te reizen. Ondanks de recente demonstraties heb ik me geen moment onveilig gevoeld. Als je een beetje de taal (de eerste tien woorden) spreekt, je een beetje verdiept in de cultuur begrijpen de mensen dat je geïnteresseerd bent en zullen ze je altijd helpen. En als ze zelf geen tijd hebben om mee te lopen dan regelen ze wel iemand anders. Ik durf te zeggen dat Iran een veiliger land is dan Nederland.


Bestemmingen Iran

Klik of tap op onderstaande bestemmingen voor meer informatie, bezienswaardigheden en reisadvies.