faravahar

Pieter & Fleur ontdekken Iran

Het is een beleving die je moet meemaken!
Pieter & Fleur, rondreis november 2012

De Iran reis voldeed boven onze verwachtingen

Pieter en Fleur in Kharanagh

Pieter en Fleur in Kharanagh

Allereerst even de bewondering uitspreken over de Iraanse bevolking. Ongelofelijk hoe positief zij in het leven staan. Het is tenslotte niet eenvoudig voor de bevolking met de alsmaar langer durende economische boycot van westerse wereld tegen het regime van Iran. Alles wordt voor de bevolking maar duurder en duurder en het is bewonderingswaardig hoe enthousiast deze mensen in het leven staan.

Hotels, gidsen en vervoer was goed geregeld

Als er ergens gedurende de reis een misverstand dreigde te ontstaan, werd dat onmiddellijk door lokale mensen zonder problemen opgelost. Ook de chauffeur (Mir Mohammaddi) die we hadden van Esfahan naar Shiraz, en naar Yazd heeft ondanks zijn beperkte Engels ons goed geholpen, goede suggesties gedaan om het programma ietwat aan de omstandigheden aan te passen. Complimenten aan hem!

Pieter in de woestijn

Pieter in de woestijn

Zo hebben we ook met hem de plaatsen Chak Chak, Meybod, Kharanagh en Ardakan boven Yazd bezocht. Wel goed om naast de steden die we bezocht hebben, ook wat kleinere woestijn plaatsen te bezoeken. Ook hier in de kleine plaatsen/dorpen zeer vriendelijke, betrokken en vooral hulpvaardige bevolking! Wij zijn van mening na alle reizen die we afgelopen jaren hebben gemaakt, de Iraniërs het meest gastvriendelijke volk is. Onze ervaringen zijn moeilijk samen te vatten, maar we zijn behoorlijk enthousiast over Iran geworden.

Het is een “beleving” die je moet meemaken!

De ongelofelijk vriendelijke en vooral gastvrije bevolking en de zeer oude Perzische cultuur maakt het voor ons compleet. Wij kunnen begrijpen dat als je nog niet in Iran bent geweest, je snel door de media op het verkeerde been wordt gezet, maar nadat onze dochter haar ervaringen met ons heeft gedeeld en wij nu zelf de reis hebben ervaren kunnen we het bevestigen als een geweldige reis bestemming!


Bestemmingen Iran

Klik of tap op onderstaande bestemmingen voor meer informatie, bezienswaardigheden en reisadvies.