faravahar

Carlo ontdekt Iran

Echt een fantastische reis ervaren in Iran!
Carlo, rondreis oktober 2017

Een toch wel verrassend indrukwekkend land

Echt een fantastische reis ervaren in Iran! Een toch wel verrassend indrukwekkend land, zelfs al waren mijn verwachtingen al hoog gespannen.

Terugkomen, want dit land smaakt naar meer. Ik heb nu een deel, een belangrijk deel gezien van Centraal-Iran. En ik merk dat ik nieuwsgierig ben naar meer. Iran heeft mijn hart geraakt zoals weinig landen en culturen dat gedaan hebben. Misschien door het contrast met de beeldvorming die ons langs allerlei kanalen wordt opgedrongen. En het feit dat die voorstelling op geen enkele manier stand houdt wanneer geconfronteerd met de werkelijkheid.

Holland? Your country has beautiful flowers!

Afgezien van genoemde plekken heb ik niets ervaren van enig anti-westers sentiment. Zeker niet vanuit de bevolking. De oprechte interesse – of soms ongeoorloofde en soms schaamteloze nieuwsgierigheid – in de bezoekers van hun land was elke keer ronduit aandoenlijk. Nog afgezien van de positieve verbazing bij sommige Iraniërs over het feit dat buitenlanders daadwerkelijk bereid zijn om hun land te bezoeken. En de reactie op mijn antwoord op de eeuwige vraag waar ik vandaan kwam werd nooit vervelend: Holland? Your country has beautiful flowers!

 


Bestemmingen Iran

Klik of tap op onderstaande bestemmingen voor meer informatie, bezienswaardigheden en reisadvies.