faravahar

Shiraz

Shiraz stadspoortShiraz, stad van dichters en nachtegalen, ligt in het hart van het antieke Perzische rijk. Shirazi, inwoners van Shiraz, staan bekend om hun relaxte “way of life”. Niet voor niets vind je hier prachtige parken en paradijselijke tuinen. Ons woord paradijs komt zelfs uit het Perzisch. En ook de Shiraz wijn komt hier vandaan. Shiraz heeft een heerlijk klimaat en is een toerist vriendelijke stad waar het prima vertoeven is.

Shiraz is een middelgrote Iraanse stad ten zuiden van Esfahan richting Perzische Golf. Het heeft een internationaal vliegveld met vluchten van en naar Dubai en Istanbul. Er zijn busverbindingen naar oa Esfahan, Yazd, Kerman en Bushehr en een slaaptrein naar Teheran.

SufiShiraz heeft voldoende bezienswaardigheden voor een meerdaags bezoek. Het middelpunt van de historische stad is de imposante burcht van Karim Zand. Het nabijgelegen Vakil complex herbergt een traditionele bazaar, een moskee en een hammam/museum. Een bezoek aan Shiraz is een bezoek aan Hafez. Het mausoleum van deze 14e eeuwse Perzische dichter is een drukbezocht park van de geliefden. Ook de middeleeuwse sufi dichter Saadi heeft zijn eigen park/mausoleum met talrijke aanbidders.

Voor de culturele reiziger met een passie voor de antieke oudheid is Shiraz de perfecte basis voor een bezoek aan de historische plekken Pasargad, Persepolis, Naqshe Rostam, Firuzabad en  Bishapur.

Reisadvies

Verblijfsduur:  2+ dagen

Overnachting: Keuze uit een centraal bij de Karim Zand boulevard gelegen hotel, een traditioneel guesthouse of de luxe van het pas geopende Grand Hotel Shiraz.

Excursie mogelijkheden

  • Stadsverkenning langs de hoogtepunten en beroemdste plekken van Shiraz met uitleg door een locale gids
  • Nomadentocht met een overnachting bij de Qashqai nomaden rondom Yasuj of Firuzabad
  • Historische excursies naar Persepolis, Pasargad, Necropolis Naqshe Rostam, Firuzabad of Bishapur

Bestemmingen Iran

Klik of tap op onderstaande bestemmingen voor meer informatie, bezienswaardigheden en reisadvies.