faravahar

Iran rondreis was geweldig

Echt geweldig was de gids zelf!
Louis Lasance

Iran rondreis was geweldig

Overal vriendelijke mensen, oprecht geïnteresseerd waarom je daar bent. Zeer behulpzaam. Prachtige cultuur natuurlijk, maar ook een rijk land viel me op. Op onze Iran rondreis minder armoede gezien dan in Georgie, Armenie, Albanie of Marokko bv.
Heel apart verkeer: ze rijden als gekken maar absoluut niet agressief!  Mooie bezoeken aan Kashan, Yazd, Isfahan. In Tehran leuk bezoek gebracht aan muziekmuseum. Ook veel (extras) onderweg gezien zoals heilige plek van Zoroaster in de bergen en zwavelbad in kustplaats Ramsar. Enige tegenvaller is Tehran zelf vond ik. De zware luchtvervuiling verpest veel. De bazar is niet echt bijzonder (behalve dan de mensen zelf) en Golestan en nationaal museum zijn aardig maar niet echt een moetje.

Isfahan betoverend mooi

Iran rondreis langs EsfahanDaarentegen is Isfahan betoverend mooi. Ik denk dat wanneer sancties minder worden, buitenlands toerisme een enorme groei zal laten zien. Ik zou dan zeker proberen een weektrip aan te bieden zonder Tehran: vliegen op Isfahan, 3 dagen daar, 2 dagen Shiraz en dan weer terug. Moet mooi zijn. We hebben erg goede hotels gehad. Mooi ook. Goed eten overal.

Lange wandelingen hebben we niet veel gemaakt tijdens onze Iran rondreis: de zoutwoestijn ten noorden van Kashan is prachtig, maar te eenzijdig om meer dan een dag te lopen. We zijn per auto teruggekeerd naar caravanserai en zijn volgende dag stuk door zandwoestijn aan andere kant gaan lopen. Ging prima. Ook tocht in noorden was anders dan we hadden gepland. Allereerst pech met slecht weer in Gilan. We hebben plan gewijzigd en zijn 1 dag rond Masuleh gewandeld en daarna een dag omhoog naar Rudkhan castle. Ging ook prima.

Echt geweldig was de gids zelf!

spelende Iraanse kinderenPrima keus om Massoud (samen met zijn vrouw) fulltime mee te laten gaan op onze Iran rondreis. Het klikte uitstekend. Enorm vriendelijk, veel kennis, prima chauffeur (belangrijk daar!) en continu in de weer om dingen voor de groep te regelen. Hoewel we verscheidene malen hebben aangedrongen om voor hen ook gewoon het eten in restaurants te betalen, wilden ze daar absoluut niets van weten en hebben hun eigen gedeelte altijd zelf betaald. Bijzonder! Ook zijn engels was heel goed. Voelde ook goed de verschillen aan in cultuur. Kortom, bijzondere trip!


Bestemmingen Iran

Klik of tap op onderstaande bestemmingen voor meer informatie, bezienswaardigheden en reisadvies.