faravahar

Met rollator door Iran

Enorm naar ons zin gehad
Francien & Jong, mei 2019

Wij hebben het weer enorm naar onze zin gehad, niet in het minst door het gezelschap aan chauffeurs en gidsen. Een uitstekende chauffeur heeft ons gereden.

Chauffeurs en gidsen waren enorm alert en behulpzaam

Als ik bij een stevige wind in een dorp bijna van mijn voeten geblazen dreigde te worden en het zwaar voor mij was om met rollator een helling op te lopen, gaf hij Masoud een seintje en pakten beiden 1 voorkant van de rollator en trokken die langzaam een beetje omhoog om het voor mij lichter te maken. Ook wist hij precies wanneer ik letterlijk een steuntje in de rug nodig had om een helling te kunnen nemen.

In Shiraz zijn we weer met Mohsen op pad geweest. Wij wilden graag nog een keer met hem naar Persepolis. Op ons verzoek gingen we de volgende dag op zoek naar een groep nomaden. Mohsen had wat rondgevraagd en zo kwamen we bij de Passari, (tegenwoordig Baseri genoemd) een groep hoog ontwikkelde nomaden die ons een heerlijke lunch aanboden.

De laatste dag van ons verblijf in Teheran ontdekten wij een heel klein Vredesmuseum

Dit museum zou een must-see moeten zijn voor iedereen, met name politieke kemphanen.

Wat betreft de hotels zijn we blij dat we gekozen hebben voor hotels met meer comfort. Afgezien van het bed in het hotel in Tabriz, hebben we nergens betonharde matrassen gehad, maar matrassen waar je je nog eens op kan omdraaien. Het hotel in Tabriz was overigens verder prima

Tot slot willen we ook jullie bedanken voor deze fijne reis.


Bestemmingen Iran

Klik of tap op onderstaande bestemmingen voor meer informatie, bezienswaardigheden en reisadvies.