faravahar

Beste reisperiode

Iran is in alle seizoenen prima te bereizen

Een bakhtiare jongen tijden de koetch

Een bakhtiari jongen tijdens de nomadentrek

Er zijn maar weinig landen zo afwisselend in landschap en klimaat als Iran. Dit betekent dat er voor elke seizoen een ideale regio is. De beste reisperiode voor een rondreis in centraal Iran is het voorjaar en het najaar.

De lente en de herfst zijn bij uitstek geschikt voor rondreizen in centraal Iran en de woestijnsteden Kashan, Yazd en Kerman. Vanwege het woestijnklimaat kan het daar in de zomer behoorlijk heet zijn. Gelukkig wel een droge hitte dus na zonsondergang koelt het af. In de zomer is het erg aangenaam in het noordwesten en het Kaspische zeegebied. In de winter kun je heerlijk nazomeren in het gebied rondom de Perzische Golf.

De beste reisperiode in Iran

OntbijtenVerder is het aan te raden om Perzische en Iraanse feestdagen en Islamitische vieringen in uw reisplanning mee te nemen. Het Iraanse nieuwjaar heet Now Ruz (letterlijk nieuwe dag) en begint op 21 maart met de lente. Voor 2019 staan de belangrijkste gedenk -en feestdagen hieronder. Ook tijdens de Ramadan vastenmaand in mei is het prima rondreizen hoewel het lastig kan zijn overdag een restaurant te vinden dat open is en musea kortere openingstijden hebben.

Officiele vakantiedagen 2019

Tijdens deze dagen zijn de meeste kantoren en vele musea gesloten.

public holidays iran 2019

 

 

 

 

 

 

 

 


Bestemmingen Iran

Klik of tap op onderstaande bestemmingen voor meer informatie, bezienswaardigheden en reisadvies.